FAMILJEFÖRESTÄLLNING FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID

Göteborgsbaserade streetkompaniet Twisted Feet ger sig ut på en missionerande Dansnät Sverige-turné. Med kraftfulla dansnummer och övertygelsen att sprida ett viktigt budskap tar de sig an den stora utmaningen – att förändra vår framtid.

I Twisted Feets föreställning 5 Degrees är mänskligheten på väg mot sin undergång. Klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Det är nu jorden skälver under människans framfart. I denna dystopiska värld får vi frossa i Twisted Feets danstalang. Med mäktiga dansnummer bjuds publiken på en oförglömlig kväll som behandlar en av vår tids mest brännande angelägenhet – klimatfrågan. Föreställning kombinerar kultur och forskning med den senaste tekniken. Tillsammans med projektioner och ljuseffekter förkroppsligar dansarna framtiden med sorg och hoppfullhet.

5 Degrees är en fartfylld show om att ta ett steg i riktning för en hållbar framtid – allt förpackat i den speciella form av street-baserad scenkonst som Twisted Feet gjort sig kända för. En konstnärlig profil med en igenkännbar fusion mellan det teatraliska scenspråket och streetdansens medryckande visuella kraft. Du kan förvänta dig hänsynslös intensitet och skärpa tillsammans med ett viktigt budskap om klimatförändringarna och vår framtid på jorden. Kom och upplev urban scenkonst med kraft att förändra!

Twisted Feet har tidigare turnerat med Dansnät Sverige som en del av Urban Connection Tour 2012, med föreställningen In the Mind of Jean Piere.

PRESSCITAT

Dansarna är suveräna och utför även de häftigaste konvulsioner med stor precision. Men Twisted feet låter också stillheten tala. I en oförglömlig scen får ljusdesignern, Carl Johan (Lalle) Perdsjö, vattnet att välla in över salongen. Kusligt och vackert.
Göteborgs Posten

 

Medverkande

Koreografi, koncept: Twisted Feet
Dansare: Denny Hulten, Tevin Redvall, Sean Gee, Samuel Boqvist, Jenni Louwen, Ashaa Zaki Southerland, Claudia Svensson, Philip Hansson, Saga Strömqvist
Ljus: Carljohan ”Lalle” Norrhamn
Teknisk koordinering: Denny Hultén
Projektledare: Denny Hulten / Twisted Feet
Längd: 75 min inkl paus
Foto: Johnny Kääpä

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022