WAGNER, SVAN-båt och en hel del övertygelse

Charlotte Engelkes fortsätter att utforska Richard Wagner och hans operor med sin stilsäkra humor och galenskap. Efter succéer som Miss Very Wagner och Siegfried – the Very Wagner Hero Hour tar hon sig nu an Lohengrin – en opera om falsk anklagelse, förlöjligande och upprättelse.   

Med tre dansare, två akrobater och en operasångerska presenterar Engelkes ett episkt verk i form av ett drömspel. Lohengrin Dreams är en dansföreställning om tro och tvivel, en kamp mellan det naiva och det rent elaka, allt förpackat i Engelkes förunderliga och säregna estetik. Och kanske kommer han till slut… Lohengrin… precis som i Wagners opera, framseglandes med en svan.

Föreställningen har premiär på Norrlandsoperan 23 november 2019.

OM CHARLOTTE ENGELKES

Charlotte Engelkes är regissör och performanceartist. Hennes föreställningar spelas både i Sverige och på dans och teaterfestivaler runtom i världen. Charlottes konstnärliga spännvidd sträcker sig över dans, teater, performance och opera – allt på hennes eget högst personliga sätt.

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Charlotte Engelkes föreställningar Miss Jekyll & Hyde (2004) och Min Mamma – En Dokumentärmusikal (2017)

credits

Medverkande:
Operasångerska: Ivonne Fuchs
Dansare/akrobater: Anthony Lomuljo, Ageliki Gouvi, Henrietta Wallberg, Simon Wiborn, Magnus Bjœru
Idé, koreografi, scenografi: Charlotte Engelkes
Koreografmästare, projektledare: Ossi Niskala
Ljusdesign, scenografi: Karl Svensson
Kostym, mask, rekvisita: Anna Ardelius
Foto: Mats Bäcker
Musik, ljuddesign: Willi Bopp, Richard Wagner , Norrlandsoperans symfoniorkester
Producent: ASTARTE i samarbete med Norrlands Operan, Dansnät Sverige, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Sasha Waltz & Guests Berlin, Spira /Smålands Musik & Teater

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.