En säl(l)skapssjuk familjeföreställning – om längtar efter att vara en säl

Vad är det att sällskapa och hur är man sällskaplig? Är sällskaplighet en fråga om hur vi kommunicerar med vår omgivning och varandra? Och hur skulle det i så fall gå till om vi allihop var sälar?

Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie – en oceanisk myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna sägenomspunna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan.

Sälskap är en barnföreställning för vuxna med ett stort allvar för de små. I ett scenrum fyllt av handblåsta glaspärlor, paljetter och låtsaspäls leker föreställningen med idén att vara någon annan eller något annat. Kanske en säl?

Till tonerna av klickande tangentbord skickas selkies och digitala brevväxlingar till vår inre säl. Morrhårslösa kliver vi in i en magisk ljudvärld som pendlar mellan det imaginära och det verkliga.

Sälskap är en sensorisk djupdykning för alla åldrar – en undervattensvärld på land, där publiken både får se, höra och känna dans.

Medverkande

Koreograf, dansare: Sindri Runudde
Glaskonstnär: Anna-Lena Rudolfsson
Dansare: Anna Pehrsson
Ljuddesigner: Hendrik Willekens
Ljusdesigner: Thomas Zamolo
Kostym, scenografi: Juli Apponen
Outside eye, dramaturgisk stöd: Anna Grip
Längd: ca 50min
Porträttfoto: Graham Adey, Anna-Lena Rudolfsson, Kristina Groth
Foto: Thomas Zamolo

Samproduktion: Dansnät Sverige, Norrlandsoperan

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2023

No gallery found with ID 15