Vårt Nyhetsbrev

Fyll i nedanstående formulär för att motta vårt nyhetsbrev.

Genom att skicka iväg din anmälan godkänner du att vi sparar dina personuppgifter, mejladress och namn. Dansnät Sverige är personuppgiftsansvarig för dina uppgifter. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke och därigenom få dina registrerade uppgifter raderade. För att dra tillbaka ditt samtycke så klickar du på länken för avregistrering i nyhetsbrevet.

Genom att fylla i dina uppgifter och klicka på ”Skicka” samtycker du till ovanstående.

Här hittar du nätverkets senaste nyhetsbrev:

NYHETSBREV #5/2019
Nya parter, humanoid dansare och turnéansökan


Turnéer på frammarsch

Bara för att löven faller och kylan har kommit ska vi inte dra något gammalt över oss – hösten sjuder av dans!

I veckan rullar Ida ”Inxi” Holmlund och Alexandr ”Sasha” Antochvili ut på järnvägsrälsen med föreställningen Konflikt. Och det kan hända att det är enda gången som Dansnätet nämns i samma mening som Tarantino…”Det är lätt att föreställa sig duon […] i en Quentin Tarantino-film, men att ”Konflikt” plockats upp för turné av Dansnät Sverige är fint det med.” DN.

Under november turnerar vi även två helt purfärska föreställningar Flottarkärlek av Hagar Malin Hellkvist Sellén och  Lohengrin Dreams av Charlotte Engelkes. Båda samproducerade av vår fantastiska part Norrlandsoperan. Men förr eller senare kommer faktiskt vintern. Låt oss då tända ljus, äta pepparkakor och njuta av den mänsklig dansaren Ludvig Daae och den humanoida robotdansaren Alex i Robin Jonssons föreställning The Most Human.

Höstens turnéscheman hittar ni här.


Massor av nya parter och spelorter

Roligt att förtälja är att Dansnät Sverige utökas med hela tre nya parter från och med 2020! Falun, Säter, Örebro och Askersunds blir nya Dansnäts-orter när Region Dalarna/Dalateatern och Örebro kommun blir parter i Dansnät Sverige. Dessutom blir Vara Konserthus en alldeles egen part från att tidigare varit samarbetspart till Kultur i Väst.

Tjoho och välkomna!


Samproduktionsmodell under konstruktion

Vi har sedan nätverkets början, stöttat danskonstnärers produktionsprocesser genom olika typer av samproduktion, bland annat genom den modell vi skapade tillsammans med Nordberg Movement och Anna Efraimsson 2013. Sedan dess har det hunnit bli tre samproduktioner, mycket skoj och en hel hög av extra kunskap. Nu stannar vi upp och tar en funderar över hur vi ska fortsätta stödja nationellt verksamma aktörer.

Vi håller er uppdaterade!


Deadline för turné våren 2021

Infaller 25 november 2019. Turnéansökan görs på vår hemsida.


Hos våra parter

Vara konserthus inviger i veckan sin alldeles nya black box med pompa och ståt – en scen som gjord för dans!

Dansstationen och de andra festivalarrangörerna har öppnat ansökningen till Salto!2020. Deadline att söka med din dansproduktion är 30 november.

Dansens Hus arrangerar masterclass i Hofesh Shechters dansteknik den 14 november. Hur lockande det än kan vara för oss alla är masterclassen endast öppen för professionella dansare.


Håll koll

Dansmässan intar Stockholms olika scenrum under 5 – 7 november.

GBG Mime Fest är Göteborgs-festivalen som mellan 14–17  november presenterar scenkonst med mimen som grund.

The Fine(al) Selection(?). Mellan 4 – 7 december huserar festivalen som vanligt på MDT I Stockholm.


Håll koll långt fram i tiden

Scenkonstbiennalen 2021 tar plats i Västerås med Västmanlands Teater som värd.


Pepp-video

Bara för att snön faller ska en inte ge upp dansen. Låt dig inspireras av dessa tibetanska dansarna som verkligen vet vad snö innebär, här är den… Snödans.