Vårt Nyhetsbrev

Fyll i nedanstående formulär för att motta vårt nyhetsbrev.

Genom att skicka iväg din anmälan godkänner du att vi sparar dina personuppgifter, mejladress och namn. Dansnät Sverige är personuppgiftsansvarig för dina uppgifter. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke och därigenom få dina registrerade uppgifter raderade. För att dra tillbaka ditt samtycke så klickar du på länken för avregistrering i nyhetsbrevet.

Genom att fylla i dina uppgifter och klicka på ”Skicka” samtycker du till ovanstående.

Här hittar du nätverkets senaste nyhetsbrev:

nyhetsbrev #3/2019
vårpublik, samproduktionsarbete och deadline

Närmare 7 000 personer…

… har under våren tagit del av våra turnéer. Nu tar vi turnépaus men kör igång igen i september, men innan dess vill vi vill tacka vår entusiastiska publik och våra fantastiska danskonstnärer för alla möten som uppstått och alla upplevelser som stannat kvar.

Dansnät Sveriges samproduktion

Några som inte tar paus är Anna Öberg och hennes konstnärliga team av dansare, musiker, ljud- och ljuskonstnärer. Nu är de i full gång med att skapa Dansnät Sveriges samproduktion Solitude med premiär i Västerås 21 september och därefter 17 efterföljande spelningar runt om i Sverige.

Deadline för hösten 2020

Låter en turné med Dansnät Sverige lockande? Passa på att söka till höstsäsongen 2020, deadline 31 maj 2019. Turnéansökan finns på vår hemsida.

Hos några av våra parter

Dansstationen i Malmö arrangerar för tredje året i rad Stolt Scenkonst – Proud Performing Arts. Stolt Scenkonst är ett unikt samarbete med Scensverige och ett nationellt nätverk av scener och organisationer för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv. Festivalen går av stapeln 14-16 juni.

Rum för dans i Halland välkomnar tillsammans med Teater Halland dansaren och koreografen Anna Näsström och dansaren och beteendevetaren Johan Bandholtz till ett juni-residens i Varberg. De kommer arbeta med projektet realities in ongoing spece(s) som kretsar kring dans och teknik inom området Virtual Reality.

Region Uppsalas Kultur och bildning välkomnar också in till dansresidens. Denna sommar är det koreografen och dansaren Anna Pehrsson som har tilldelats residenset. Under residensperioden kommer Anna Pehrsson att arbeta med solot Thresholds men också träffa årets danssommarjobbare i Uppsala.

Dansens Hus i Stockholm. Efter sex år vid rodret på Dansens Hus har tiden kommit för teaterchef Annelie Gardell att hissa nya segel. Nyfikna får hålla sig ett tag till innan vi vet vart hon ska och vem som tar över stafettpinnen på Dansens Hus. Annelie Gardell avslutar sitt arbete på Dansens Hus den vid årsskiftet då hennes förordnande går ut.

Håll koll

Scenen MDT i Stockholm söker en ny teaterchef.

Luleå kommun och Dansinitiativet utlyser Luleå dansresidens 2019 med deadline 1 och 30 juni.

För dig som verkar eller vill verka inom dansbranschen – nu har Göteborg stad lanserat Dansresursen.

Alla som är medlemmar i ett regional Danscentrum, nu kan ni söka till Dansmässan i Stockholm deadline 31 maj

Pepp-video

Kanske en liten dansritual för att våren ska komma? https://www.youtube.com/watch?v=NOTjyCM3Ou4