Vårt Nyhetsbrev

Fyll i nedanstående formulär för att motta vårt nyhetsbrev.

Genom att skicka iväg din anmälan godkänner du att vi sparar dina personuppgifter, mejladress och namn. Dansnät Sverige är personuppgiftsansvarig för dina uppgifter. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke och därigenom få dina registrerade uppgifter raderade. För att dra tillbaka ditt samtycke så klickar du på länken för avregistrering i nyhetsbrevet.

Genom att fylla i dina uppgifter och klicka på ”Skicka” samtycker du till ovanstående.

Här hittar du nätverkets senaste nyhetsbrev:

nyhetsbrev #4/2019
folkdans, moskosel och dansande papegoja

Sommaren är över och det är formellt höst – det innebär full fart hos Dansnät Sverige! Med en laddad föreställningssäsong, tre världspremiärer och planering av nästa års turnéer sitter ingen av oss still.

 Dansnät Sveriges samproduktion…

…har äntligen haft premiär! 21 september slog vi upp dörrarna till Anna Öbergs föreställning Solitude och tjo vad rytm och puls flödade. Dansen fortsatte långt efter föreställningen, publiken snurrade och svängde till Olof Misgelds fiol och Petter Berndalens slagverk tills ljusets släcktes på Västerås konserthus. Vill ni också låta er omslutas av dans, musik, samtal och intelligent ljus (det sista är ett presscitat) – så bege er till närmsta spelplats. Turnéschema hittar ni här.

 Compagnie Massala…

…och föreställningen Näss har tagit Sverige med storm! Publiken jublar och pressen applåderar:

Näss träffar både magen, hjärtat och hjärnan.” Barometern
Energinivån är hög, musiken påträngande. Det är omöjligt att inte ryckas med på Dansens hus.” Dagens Nyheter
Dansen gör dem till människor som andas. Det är vackert.” Svenska Dagbladet

Det är viktigt att tidningar, radio och TV uppmärksammar dansen – det påverkar intresset, statusen och samtalet kring den samtida danskonsten och synliggör den för de ännu inte invigda.

Fler recensioner lär det bli för det franska kompaniet Massala – de  fortsätter sin resa fram genom landet till och med 18 oktober. Hitta din spelort på Dansnätets turnéschema.

 Tre världspremiärer…

…bjuder vi på i höst. Först ut var Anna Öbergs Solitude. I november har Hagar Malin Hellkvist Sellén premiär på föreställningen Flottarkärlek och samma månad har Charlotte Engelkes premiär på Lohengrin Dreams. Båda arbetas fram i samproduktion med vår part Norrlandsoperan och med efterföljande turnéer i landet.

P.S. om ni tycker att Lohengrin Dreams har för få speltillfällen i höst, så kan ni se föreställningen på många fler av våra spelorter i vår.

Hos våra parter

Dans i Nord har fått en ny spännande scen att samarbeta med, Moskosel Creative Lab.
Moskosel, Måskuossuvvane på umesamiska, ligger ca 45 km norr om Arvidsjaur och har färre än 200 invånare – men det hindrar inte att kreativiteten och konsten tar fäste. Moskosel Creative Lab invigdes med föreställningen bibi ha bibi av och med Henrique Furtado och Aloun Marchal och på turné med Dansnät Sverige.

Dansens Hus fokuserar en vecka på den svenska- och irländska folkdansens impulser genom föreläsning, samtal, konserter, workshop och häng. Passa på att ta del av Anna Öbergs kunskaper – hon medverkar i panelsamtal, håller workshop och presenterar föreställningen Solitude.

Norrlandsoperan erbjuder möjligheten att arbeta fram ett nytt verk till den nordliga festivalen Rum för Performance i september 2020. Sök senast 20 oktober 2019.

Dansstationen är en av parterna i Malmö Dance Week. En vecka fylld med urban dans, battles, föreställningar, filmer och mycket mer. Go south 25 oktober – 3 november!

 Deadline för turné våren 2021

Låter en turné med Dansnät Sverige lockande? Passa på att söka till vårsäsongen 2021, deadline 25 november 2019. Turnéansökan finns på vår hemsida.

 Håll koll

Dansmässan tar plats på Stockholms olika scenrum under 5 – 7 november.

The Guardian har listat 2000-talets bästa dansföreställningar – stämmer den överens med din lista?

Dansalliansen erbjuder workshops till yrkesverksamma frilansande dansare. Alla är välkomna att söka och delta är kostnadsfritt i mån av utrymme.

VARIA International Improvisation Festival sätter igång 15 oktober och håller på i fem dagar på Esperantoscenen i Göteborg.

 Pepp-video

Känns hösten tung och mörk? Sjung en bra låt och dansa! Låt dig inspireras av denna video.