STRINGENS OCH FART NÄR CCAP PRESENTERAR TVÅ SOLON 

Känd för sina intellektuella och ofta politiskt skruvade produktioner räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Med över 40 år i dansens tjänst intar hon åter scenen som dansare i ett unikt (hårlöst) solo.

Cristina Caprioli är koreografen som ständigt är högaktuell. Med en gedigen meritlista och ett konstnärskap i ständig progress, kännetecknas hennes arbete av komplexitet och fysisk precision.  

I Ett hårlöst solo dansar Caprioli sitt eget material. Det är ett kompromisslöst solo där håret stundtals yr runt scenrummet. Medan hon andra gånger är stillsam och oviss. Som om hennes rastlöshet förbyts till små darrande skälvningar.       

Om Ett hårlöst solo är inkännande så är Omkretz22 blixtsnabb dans och medryckande musik i ett oupphörligt tempo. Med skarpa vinklar, dans på diagonalen och höga benlyft tar suveräna dansaren Madeleine Lindh scenen i anspråk och gör den till sin. Till Yoann Durants livemusik får hon avsluta en kväll som är en perfekt balans av stringens och fart.

Cristina Caprioli tilldelades 2021 medaljen Illis quorum meruere labores (åt dem vars gärningar gör dem förtjänta av det).

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Cristina Caprioli/ ccap:s verk Cicadaremix (2009), Avtäckning (2008) och Very Very (2008).

PRESSCITAT

Detta omväxlande solo skiftar lika snabbt som vädret i sina stämningar och är på samma gång strängt allvarligt och lekfullt nyckfullt.
Peter Stenson om Ett hårlöst solo, Danskonst.com

Cristina Capriolis signum som koreograf är dansens intellektuella aspekt.
Margareta Sörensson, Danstidningen

SE VÅR PART DANSENS HUS INTERVJU MED CRISTINA CAPRIOLI

Medverkande

MEDVERKANDE

ett hårlöst solo

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Cristina Caprioli
Musik: Alessandro Cortini och Asher Tuil
Teknik: Lumination of Sweden
Trailer: Thomas Zamolo
Fotograf: Franz Kimmel

Ett hårlöst solo är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholm stad och Riksteatern.

omkretz22

Koreografi: Cristina Caprioli
Dansare: Madeleine Lindh
Livemusik: Yoann Durant
Ljus: Thomas Zamolo

Omkretz22 är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholm stad.

Föreställningslängd: 65min

 

Porträttfoto Cristina: Maryam Barari
Porträttfoto Madeleine: Anja Arnquist
Porträttfoto Yoann: Teitur Ardal